Регистрация | Забравена парола

A Sad Adio – Горещ вятър

Да си припомним един незабравим филм. „Горещ вятър” е заснет през 1980 г. с неповторимия Любиша Самарджич. Във филма се разказва историята на Боривое Шурдилович – Шурда, млад мъж в средата на 30-те си години, който от родния си град Власотинци пристига в Белград, за да работи и забогатее. В сръбската столица той живее в малка къщурка заедно с баба си и чичо Фирга – пенсиониран строителен работник в предприятието „Тухла и Керемида”.

За кратко време Шурда успява да смени куп професии – бръснар, таксиметров шофьор, гастарбайтер във Федерална република Германия, чиновник в „Тухла и Керемида“ и накрая безработен. Той рядко се разделя с уникалната си карирана шапка, а в трудни моменти обича да възкликва „Леле, леле, лелеее!!!”.

Междувременно, той се запознава с красивата стюардеса Весна и двамата създават семейство. Младоженците обаче нямат късмета да свият свое семейно гнезденце и са принудени винаги да делят един покрив с чичо Фирга и темпераментната баба. Това съжителство обаче води до безброй комични ситуации и перипетии, гарнирани със солидна порция автентични сръбски лафове.

Няма сродни публикации.

Източник: Ladena.bg

Етикети: , , , ,

Категория:

Булевард, Видео

За автора ()

Ladena.bg е списание за любов, романтика и стил. Пътешествия, мода, дом и семейство. Истински истории.

Добави коментар

Трябва да си регистриран за да коментираш.