Регистрация | Забравена парола

Свети Валентин или Трифон Зарезан

Днес е 14 февруари, денят на влюбените – Свети Валентин. Хората от цял свят знаят, чувстват, убедени са, че няма нищо по-велико от любовта и я изразяват, като изпращат поздравителни картички, бонбони, послания, сърчица.

На този ден още през 14 век започва да става традиция да се разменят любовни послания под формата на т. нар. валентинки. Съвременните символи на любовта сега са сърцето и образа на крилатия Купидон. През 19 век ръчно написаните послания биват заменени от масово произвежданите готови картички. Има статистически данни, че всяка година се изпращат 1 милиард поздравителни картички, като така изостават по масовост само от коледните картички. Според статистиката, жените купуват около 85% от всички валентинки.

Трифон Зарезан (или Ден на лозаря) е български народен празник в чест на свети Трифон. Чества се от лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите на 14 февруари (по григорианския календар) или на 1 февруари (по новоюлианския календар), когато Българската православна църква официално отбелязва Трифоновден. Ако сте пропуснали, няма лошо да се отбележи и два пъти.

Каквото и да празнувате – обичайте се! Любовта е смисълът на живота и е прекрасно да се радвате на това велико чувство с чаша червено вино в ръка и усмивката на любимият човек.

Сродни публикации:

  1. Коктейли за св.Валентин и Трифон Зарезан
  2. Адриана Лима – Свети Валентин не е сложно нещо
  3. Секс на св.Валентин
  4. Признавам: Обичам те безкрай
  5. Сърце от рози за св.Валентин
Източник: Ladena.bg

Етикети: , , , ,

Категория:

Дом, Любов и секс, Празници

За автора ()

Ladena.bg е списание за любов, романтика и стил. Пътешествия, мода, дом и семейство. Истински истории.

Добави коментар

Трябва да си регистриран за да коментираш.